Антон Хекимян е кандидатът за кмет на ГЕРБ в София

Получил поканата лично от Бойко Борисов

25.09.2023 | 10:10 Редактор: Елеонора Танева

ГЕРБ съобщи името на кандидата си за кмет в София. Журналистът Антон Хекимян се впуска в битката за столицата. Той беше представен от Томислав Дончев.

"Номинираме го не от гледна точка на конюнктурата на партийния интерес, а от гледна точка на гражданите да бъдат представени", обясни той.

"Решението не беше взето лесно, даде ми се време да премисля. Всичко се случи миналата седмица. Имах лична среща с Борисов и от него получих поканата да бъда кандидат на ГЕРБ", заяви Хекимян.

Имал е седмица да помисли върху предложението да бъде номиниран за кмет на столицата.

Втори в листата на ГЕРБ е председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

"Съчетаваме различен профил, за да дадем най-добрата алтернатива на беснеещия популизъм и аматьорщината, която превзема ефира, билбордовете в нарушение на законодателството", заяви Георгиев. 

"За да бъде София модерна, направихме дигитална революция в градския транспорт – вече 20 милиона са пътуванията с електронни билети. Ако някой бе казал, че перфораторът и хартиеното билетче ще останат в историята, едва ли щяхме да повярваме", написа по-късно Георгиев във Facebook.

Той подчерта, че са направени инвестиции в изграждането на тротоари, паркинги, спортни комплекси, детски площадки.

"За да бъде София по-безопасна, приехме мащабна програма за пътна безопасност. Част от нея прерасна в законодателна инициатива - ще се даде възможност на КАТ да санкционира нарушителите и през многобройните общински камери", допълва Георгиев.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа


1
0 rate up comment rate down comment 0
Бай ГанЮ
преди 7 месеца
"Дай ми магаре и ще го направя кмет".С Плевнелиев се получи, с Цецка-не.Ще видим от третия опит дали експериментът е успешен. Б.Б. може и да е подарил столицата на потомъка на висшата червена комунистическа номенклатура???? Ще видим. Сигнализирай за неуместен коментар