Светкавичен отговор от Москва: Руската църква в София затваря врати

Вчера свещениците бяха извикани в имиграционната служба

22.09.2023 | 12:09 Редактор: Вяра Димова
Светкавичен отговор от Москва: Руската църква в София затваря врати

Руската църква "Свети Николай Мирликийски Чудотворец" в София затваря вратите си. Това съобщиха от Външното министерство на Русия във връзка с експулсирането на председателя ѝ архимандрит Васиан и още двама служители. 

Вчера свещениците бяха извикани в имиграционната служба. Връчена им беше молба да напуснат страната ни до 24 часа, тъй като представляват заплаха за националната сигурност. Става дума за игумена на мисията на Руската православна църква в София архимандрит Васиан, секретаря на мисията протойерей Евгений и служител на храма. 

Както вчера стана ясно от думите на руския посланик Елеонора Митрофанова, с арестантска кола са били откарани до домовете им, за да съберат вещите си, а оттам до границата със Сърбия.

Снимка: БГНЕС


3
2 rate up comment rate down comment 1
bkkoleva@abv.bg
преди 7 месеца
Това е мястото което сбъдна желанията ми!Благораря на Свети Серафим и всички които ми помогнаха да сбъдна желанията си!Тази църква ще ми липсва! Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 7 месеца
Браво!!! Нямаме нужда от още шпиони в расо. Те не са никакви духовни, те са шпиони. Правилно!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 3
Така е
преди 7 месеца
"След СССР следващият ни враг е православието"- Бжежински. Сигнализирай за неуместен коментар