Фандъкова: Нека не превръщаме изборите в бедствие за хората, бюджетът е амбициозен

"Гордея се, че последният бюджет, които направихме, е два пъти по-голям от първия ми бюджет като кмет от 2010 г.", заяви тя

14.09.2023 | 11:36 Редактор: Искра Ангелова

Изборите, които идват след 6 седмици, са съвсем закономерна част от демократичния процес. Нека не ги превръщаме в бедствие за хората. Това призова кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде репортер на БГНЕС.

На последното си редовно заседание Столичният общински съвет гласува бюджета на София в размер на близо 2,6 млрд. лева.

Хората ще изберат кого от вас да подкрепят според решенията, които им предлагате, а не заради кризите, които сте създали, за да привлечете внимание. Това София да остане без бюджет, само защото след няколко седмици има избори, не е решение, а предизборни трикове", заяви тя.

Според нея ситуацията, при която на 14 септември се разглежда годишния бюджет на Столична община, е безпрецедентна.

"С подкрепата на всеки един от вас през месец май гласувахме инвестиционната програма на столицата за 2023 г., която позволи както на мен, така и на всички 24 кметове на райони да работим по започнали и подготвени нови обекти. Това беше безпрецедентно обединение на всички политически сили в СОС", уточни тя.

"През тези 4 години ни се случиха много неща - световна Ковид пандемия, огромен ръст на инфлацията, на цените на горивата, войната в Украйна, бежански войни и др. Ние знаем колко разправии ни е струвало, но в нито един момент не позволихме да оставим милион и триста хиляди граждани на София без транспорт, без осветление, без строителство на пътища и детски градини, без поддръжката на града”, подчерта Фандъкова.

"Общият размер на Бюджета е 2,555 млрд. лева. Гордея се, че последният бюджет, които направихме, е два пъти по-голям от първия ми бюджет като кмет от 2010 г. Дали това е амбициозен бюджет - да. Това е реален бюджет без дефицит и с реални проекти за нови улици и булеварди, за строителство на детски градини и училища, за разширение на метрото и др.", категорична е Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
крадене, крадене, кр
преди 7 месеца
А гордеете ли се колко милиарди бяха откраднати от бюджетите на София, г-жо Фандъкова? Има ли проект който да не мирише на корупция? Сигнализирай за неуместен коментар