Борисов: С ПП-ДБ сме се събрали да свършим 5-6 неща, а не защото се обичаме

Ако някой има голям зор за кадрови назначения, да го прави, заяви лидерът на ГЕРБ

01.09.2023 | 09:31 Редактор: Вяра Димова
Борисов: С ПП-ДБ сме се събрали да свършим 5-6 неща, а не защото се обичаме

"Този нов сезон трябва да променяме Конституцията, да приемем КПКОНПИ, да пуснем Плана за възстановяване, да напреднем достатъчно по Шенген и Еврозоната, да приключим с тези теми. Смисълът да направим правителство беше само този. Ако някой има голям зор за кадрови назначения, да го прави. Трябва да се работи. Имаме и критики. Ние не сме се събрали, защото се харесваме и обичаме, събрали сме се да свършим 5-6 неща. Това ще държи правителството заедно", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Казусът с главния секретар на МВР е решен, коментира още той.

"Преди седмица казах, че Президентството е сериозна институция и надали ще си сложат проблем на главата, защото да държат главен секретар, с който да се оправдава правителството, едва ли ще го направят. Ще има нов главен секретар. Не е редно едно правителство да не може да направи всичко, което счита за правилно с хора, на които вярва", настоя Борисов.

По думите му партията на "Промяната" носи цялата отговорност за избора на секретар на МВР.

"Ние имаме, както г-н Петков каза, десет зам.-министри от 60, един министър и вицепремиер от 18 или 19. Да, ние подкрепяме важните неща, свързани със законодателството, Денков, вътрешният министър трябва да разговарят с президента и медиите, не ние", допълни той.

Лидерът на ГЕРБ коментира и убийството на Алексей Петров.

"Той беше близък с бащата на Кирил Петков. И той като всички нас търсеше варианти да се направи нещо стабилно, поне за важната законодателна рамка. Аз винаги казвам истината. Провеждали сме срещи", призна Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
адам
преди 8 месеца
така като гледаме нищо не вършите Сигнализирай за неуместен коментар