Разпитват Божков за твърденията му, че е плащал "такса спокойствие" на Борисов и Горанов

Адвокатът на бизнесмена ще обжалва мярката му за неотклонение

29.08.2023 | 13:47 Редактор: Юлиан Христов
Разпитват Божков за твърденията му, че е плащал

Васил Божков е призован на разпит по делото за изнудване. То беше образувано след подаден сигнал от бизнесмена, че е плащал "такса спокойствие" на бившия премиер Бойко Борисов и финансовия министър в правителството му Владислав Горанов.

Точно в 13:00 часа бизнесменът дойде с бус на "Съдебна охрана" в сградата на Софийската градска прокуратура. Той ще трябва да даде показания по образуваното досъдебно производство по негови твърдения за плащан рекет. 

Неведнъж във Facebook Божков е отправял твърдения, че е платил близо 60 млн. лв. подкупи на политици от ГЕРБ, за да не му се пречи на хазартния бизнес.

Това беше и причината Бойко Борисов, пиарът на ГЕРБ Севделина Арнаудова и Владислав Горанов да бъдат задържани миналата година. След това съдът определи арестите им за незаконни.

Васил Божков се завърна в България, след като прекара три години в Дубай. Той е в ареста от три дни, но решението на съда не е окончателно и предстои да бъде обжалвано от адвоката на бизнесмена Георги Гатев. Заседанието по мярката за неотклонение ще бъде на 5 септември, когато Апелативният съд в София ще се произнесе окончателно.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR