Среднощна обсада на Паметника на Съветската армия, стигна се до арест (+СНИМКИ)

Фенове на "Левски" отново опитаха да атакуват монумента

25.08.2023 | 06:57 Редактор: Тодор Петров

Екшън сцени се разиграха в центъра на София късно снощи. Наложи се полицаи да обградят от всички страни Паметника на Съветската армия. Фенове на "Левски" тръгнаха към монумента след мача с германския "Айнтрахт" (Франкфурт). 

Полицията не позволи да се стигне до сблъсъци. Има задържан мъж, който е счупил бутилка в близост до паметника. В него са били открити малки количества наркотици. От СДВР уточниха, че арестуваният е откаран в Първо РПУ. Образувано е досъдебно производство.

Малко преди полунощ футболните фенове започнаха да се разотиват. Обстановката към момента е спокойна, но полицейското присъствие остава засилено. На място бе забелязан и главният секретар на МВР Петър Тодоров, чиято оставка бе поискана от управляващите. 

Случката се разиграва близо седмица, след като привърженици на "Левски" атакуваха паметника и палатковия лагер около него с димки и спрейове. Те счупиха с чук надписа на монумента, нaдраскаха го със спрей и разпънаха транспарант с надпис "Демонтаж".

По време на мача снощи "сините" фенове опънаха транспаранти с надпис "Сгъвайте палатките, идваме след малко!" и "След мача - на Моча".


1
0 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 8 месеца