Здравният министър за исканията на Спешна помощ: Увеличението на заплатите не е никак малко

"Най-лесно е да се иска и подава оставка", каза Христо Хинков

21.08.2023 | 14:47 Редактор: Михаела Димитрова
Здравният министър за исканията на Спешна помощ: Увеличението на заплатите не е никак малко

В края на втория месец на министерството в страната сме постигнали увеличение на заплатите в Спешна помощ в порядъка на 22%, което никак не е малко. Това каза здравният министър Христо Хинков на извънреден брифинг във ведомството в отговор на протестиращите медици.

"От гледна точка на ситуацията в страната, от гледна точка на желанието ни да влезем в 3% дефицит - увеличението на заплатите никак не е малко. Многократно това нещо го бяхме заявили на синдикат "Защита", който е долу под нашите прозорци", каза той.

"Аз лично съм се срещал 4-5 пъти с тях и съм бил толерантен към исканията и проблемите им, опитвал съм се да разбера всичко това, но не разбирам методите им. Най-лесно е да се иска и подава оставка, но трябва да се разбере какъв е проблемът в дълбочина, а той забатачен от много време насам и в никакъв случай не може да се реши за два месеца. Проблемът е свързан с това, че заплатите в тези важни сектори действително не са били обект на внимание на предишни ръководства. Не искам да хвърлям вината", добави министърът, цитиран от "Фокус".

Министър Хинков сподели, че в разговорите със "Защита" екипът му е направил всичко възможно за постигането на това, което недоволните искат в някаква степен, но при причисляването на сметката на тяхното предложение сумата е надвишила 30 млн лева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Спешен
преди 8 месеца
Е, стига обръщахте внимание на този измислен синдикат Защита, без никаква реална подкрепа от работещите Сигнализирай за неуместен коментар