"За пореден път ни излъгаха": Спешна помощ иска спешни мерки от държавата

"Очакваме отговор от институциите и лично от здравния министър", настояват протестиращи

21.08.2023 | 13:00 Редактор: Михаела Димитрова

Работещите в Спешната медицинска помощ излязоха на протест пред Министерството на здравеопазването и Министерския съвет, който може да бъде последван от национална стачка. От Синдикат "Защита" съобщиха за намеренията си в края на миналата седмица.

Според синдикалистите, работещите в системата, те са излъгани "брутално" с увеличение на заплатите и очакват да бъдат излъгани и с категорията труд и купоните за храна.

В петък на заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество беше договорено възнагражденията в центровете за спешна помощ да се увеличат с 22 процента от 1 август.

"Искаме справедливо и достойно възнаграждение на работещите в центровете на Спешна помощ в цялата страна", заяви протестираща жена.

"Тук сме, защото бяхме излъгани за пореден път от Министерството на здравеопазването относно заплащането на спешната помощ в цяла България", каза друг протестиращ.

"Атмосферата, в която работим, не е много добра. Финансовият фактор не е на първо място, не е никак маловажен, но не е на първо място. Тук сме, очакваме отговор от институциите и лично от здравния министър", коментира друга жена от протестите.