Работещите в Спешна помощ излизат на протест пред МЗ

Смятат, че са излъгани "брутално" с увеличението на заплатите

21.08.2023 | 07:40 Редактор: Тодор Петров
Работещите в Спешна помощ излизат на протест пред МЗ

Работещите в Спешна помощ в страната излизат на протест пред Министерството на здравеопазването, обмислят и национална стачка. Това съобщиха от синдикат "Защита". 

Според синдикалистите, работещите в системата са излъгани "брутално" с увеличение на заплатите и очакват да бъдат излъгани и с категорията труд и купоните за храна. 

В петък на заседание на Съвета за тристранно сътрудничество беше договорено възнагражденията в центровете за Спешна помощ да се увеличат с 22 процента от 1 август.

"След поредната глупост, която сътвориха в тристранката и ощетиха тотално шофьори, парамедици, фелдшери и лекарски асистенти доведе до сериозно социално напрежение и готовност тези групи работещи в системата на Спешна помощ на протест и да започне подготовката за национална стачка", се казва в позицията на синдикат "Защита". 

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
tos
преди 8 месеца
Тристранният съвет защити интересите на всички - пропорционално , без да взема нечия страна . Така се увеличават и индексират доходите във всички сектори . Примерът с ножицата не е уместен , когато най- справедливият механизъм е именно % - ното увеличение . Сигнализирай за неуместен коментар