Монтират камери пред всички заведения в Стара Загора, Георги настоява, че е невинен

Временното отстраняване на съдебния лекар, направил медицинската експертиза на Дебора, е за да може да се проведе реално разследване

02.08.2023 | 13:42 Редактор: Елеонора Танева

Проверки и строг контрол в нощните заведения в Стара Загора след случая с обезобразеното с макетен нож 18-годишното момиче. Пред всички клубове са монтират камери за видеонаблюдение, прилага се и строг контрол за назначаваните служители.

Обвиненият за жестоката агресия 26-годишен Георги Георгиев е охранител с криминално минало и към момента на извършването на престъплението - в период на пробация.

От полицията в Стара Загора са категорични – ще се отнемат лицензи на нощни заведения при наемане на служители, които са криминално проявени.

"Не може да има разпоредени правила в Закона за частна охранителна дейност, които вие да заобикаляте. Нашите проверки не са тенденциозни, не са репресивни. Те ще продължат, докато влезете в рамките на закона. Като наемате охранители, трябва да поставите категорични правила към тях. Това че допускате подобен тип служители да охраняват вашите заведения, е изцяло ваша грешка. В един момент ще се стигне до забрана на удълженото работно време, аз ще настоявам за отнемане на лицензи", предупреди директорът на ОДМВР Стара Загора - Лазар Христов.

С цел превенция и за да няма повече подобни тежки нападения като случая с 18-годишната Дебора, от община Стара Загора предприемат строги мерки за нощните заведения. Камери ще следят за реда пред всички клубове.

"В нашите наредби ще следят за наличие на стационарни или мобилни детектори за метал във всяко нощно заведение, да са оборудвани и по отношение на вътрешно изградени системи за видеонаблюдение, което също да е в тяхна помощ", уточни секретарят на община Стара Загора - Делян Иванов.

А от болницата в града заявиха, че временното отстраняване на съдебния лекар, направил медицинската експертиза на 18-годишната Дебора, е за да може да се проведе реално разследване.

"Тази експертиза е извършена в рамките на активното лечение на пациента в първите 48 часа и смятам, че оттук нататък досъдебното производство включително съдебно-медицинската експертиза, която допълнително е назначена, трябва да се извърши в една нормална и спокойна среда", заяви директорът на УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" - проф. Йовчо Йовчев.

А обвиняемият Георги продължава да твърди, че не е участвал в зверското нападение над 18-годишната Дебора. 

"Категорично Георги заявява, че не е съпричастен към това зверство, работа на прокуратурата е да докаже има ли той отношение към това, има ли участие и какво се е случило, последните два дни чух много неща. Голяма част станаха големи експерти, в делото до момента има това, че се касае за лека телесна повреда. На този етап това е фактологията която имаме. Ако някой нещо е извършил, да понесе своята отговорност, но не се вкарват хората в ареста заради натиска на тълпата", коментира адвокатът на обвиняемия - Петьо Кънев.

Петорна експертиза ще установява телесните увреждания на 18-годишната Дебора.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.


1
4 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 8 месеца
Българското общество, което излезе на протест срещу надилнито и силата работа на прокурори и съдии, не е тълпа!Адвокатът Петьо, да си изтегли думите и да се извини на българското общество, което просто иска нормална съдебна система, без корупция и адекватни закони и присъди.Насилието под каквато и да е форма, трябва да се наказва много по-строго и ефективно.Насилникът Георги е рецидивист! Най-малко 15 години затвор за него! Сигнализирай за неуместен коментар