В Стара Загора спешно проверяват клубовете за криминално проявени охранители

Застрашава ги отнемане на разрешенията за удължено работно време

31.07.2023 | 18:43 Редактор: Юлиан Христов

След случая, който потресе цялата страна, в Стара Загора решиха да вземат мерки. Въпреки че според някои от жителите на града те са закъснели, кметът на града нареди охранителите в нощните заведения да не са криминално проявени.

А ако собствениците на клубовете откажат, ще се отнемат разрешенията им за удължено работно време. Това стана ясно след среща с шефовете на нощни клубове и полицията.

"Ние ще продължим с още по-сериозни мерки по тези заведения. Предвид и този случай, който виждам, от 2020 година е установен въпросният извършител на това престъпление, което много нашумя – установен е като охранител в едно от заведенията в Стара Загора. Имаме данни, че е изпълнявал тези си функции и в друго заведение", каза директорът на ОДМВР-Стара Загора Лазар Христов.

"Община Стара Загора е изградила система от видеонаблюдение, обхващаща входовете на действащите нощни заведения в града, с оглед на това максимално бързо органите на реда да могат да установят извършено ли е дадено престъпление", каза секретарят на общината Делян Иванов.

"Не може да има разпоредени мерки от закона за частната охранителна дейност, които да заобикаляте целенасочено. Уверявам ви, че нашите проверки не са тенденциозни, не са репресивни, но те ще продължат дотогава, докато влезете в рамките на закона", каза още началникът на старозагорската полиция.