Политиците ни възмутени от инцидента в Скопие: Защо винаги битите са от наша страна?

"От месеци се насажда омраза към българите", коментира Кристиан Вигенин от БСП

28.07.2023 | 19:10 Редактор: Михаела Кирилова

Министерството на външните работи остро осъди инцидентите и поиска ефективни мерки за превенция на подобни прояви на агресия. Българските политици също изразиха възмущението си.

"Беше предвидимо за македонските власти да вземат мерки и такива неща да не се случват. Спортът е един от начините да градим мостове с нашите близки съседи. Дай Боже това лято да включат македонските българи в Конституцията", каза Даниел Лорер от ПП-ДБ.

"Не мисля, че тази държава е готова да се присъедини към ЕС. Защо винаги битите са от наша страна? Някой задава ли си този въпрос? Защо няма агресия от български граждани?", попита Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС.

Цончо Ганев от "Възраждане" призова за по-строги мерки и сподели, че "ние сме тези, които могат да въздействат на членството и кандидатстването на Македония", а Станислав Балабанов от ИТН каза:

"За цялата тази политическа обстановка отговорността е само на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС, които с лека ръка се наведоха когато България трябваше да има твърда и последователна позиция".

Кристиан Вигенин от БСП също изрази мнение: "От месеци се насажда омраза към българите и македонската страна трябва сериозно да преосмисли това поведение".

Снимка: Lap.bg.