Пред Bulgaria ON AIR говори фен на "Левски", задържан преди да стигне стадиона в Скопие

Александър ни разказа, че версиите за ареста им са сменяни няколко пъти

28.07.2023 | 18:48 Редактор: Михаела Димитрова

10 привърженици на "Левски" са били задържани още вчера преди да стигнат до стадиона и до Скопие. Осъдени са по бързата процедура, а за да бъдат пуснати, е трябвало да платят глоби между 150 и 300 евро.

Bulgaria ON AIR се свърза с един от задържаните. Той ни разказа, че версиите за ареста им са сменяни няколко пъти и цяла нощ са прекарали в полицейското управление без храна и вода.

"Три коли ни задържаха, които не се познавахме. Пътувахме в един ескорт и след една от тези пътните рампи, където се плаща, отбиха всички български номера, които пътуват към Скопие, за да пътуваме всички заедно към стадиона. В един момент, както чакахме - моята кола я отбиха и последните две коли ги отбиха и казаха, тръгвайте след нас, както ние мислехме, че това е просто втори ескорт до стадиона. Видяхме обаче, че отиваме към районното", разказа Александър.

"Не сме стигнали нито до мача, нито до стадиона. Първо ни казваха, че някакво заведение е било разбито, като ние с тези три коли идваме от различни посоки. После казаха, че не е заведение, а просто не сме спазвали законите на пътя. И накрая в съда пишеше, че сме обиждали полицаи. Пишеше на протокола на етническа основа, едва ли не и не сме се подчинявали на полицейските власти - всичко разбира се е изфабрикувано", коментира българинът.