"Левски" с позиция за боя в Скопие, "сините" подадоха сигнал до УЕФА

Изказваме своята подкрепа към всички привърженици, засегнати при инцидентите в Скопие", пишат от клуба

28.07.2023 | 14:55 Редактор: Искра Ангелова

"Левски" излезе с официална позиция след инцидентите вчера преди мача със северномакедонския "Шкупи" от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Преди мача един от феновете бе наръган с остър предмет, но в момента е в стабилно състояние.

Ето какво написаха от "Левски":

"ПФК "Левски" изказва своята подкрепа към всички привърженици, засегнати при инцидентите в Скопие. Клубът е в непрестанен контакт с посланика на България в столицата на Република Северна Македония, представителите на българската полиция, които пътуваха с делегацията на "Левски" и оказва пълно съдействие за прибирането на задържаните наши сънародници в България.

Веднага след инцидентите на стадиона в Скопие и задържането на наши привърженици са предприети мерки от клуба и посолството на Република България в Скопие в лицето на посланика Ангел Ангелов и консула Георги Христов, те да бъдат защитени и да им бъде осигурено необходимото отношение.

Всички сигнали за провокации от страна на организаторите на срещата преди и по време на мача с ФК "Шкупи" са предадени на местните органи, както и на представителите на УЕФА отговорни за нормалното провеждане на футболния двубой на стадион "Тодор Проески" в Скопие.

"ПФК "Левски" изказва своите най-искрени благодарности на всички, които застанаха до отбора и подкрепяха непрестанно "сините", въпреки провокациите и негостоприемното отношение към тях преди и по време на срещата в столицата на Република Северна Македония".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR