Ето как медиите в Северна Македония отразиха ексцесиите в Скопие

УЕФА предварително е обявила мача за високорисков, пишат вестниците в РСМ

28.07.2023 | 13:36 Редактор: Тодор Петров

Скандалът с насилието над феновете на "Левски" в Скопие отекна и в македонските медии. Акцентът в тях е, че всички институции събират доказателства и установяват кои са участвалите в побоищата. 

Вестниците в Скопие пишат, че УЕФА предварително е обявила тази спортна среща за високорискова и са били взети всички мерки за гарантиране на реда и спокойствието.

"Слободен печат" акцентира, че по първоначална информация инцидентът е станал, докато фенове на "Левски" с два автомобила с български номера са се движили в близост до търговския център "Чаирчанка" и там са влезли в словесен спор с минувачи и граждани. Спорът прераснал във физическа саморазправа с хора, излезли от околните сгради. 

Пострадалият 29-годишен български гражданин е наранен в областта на корема и е настанен в болница. След оперативна намеса състоянието му е стабилно. На Прокуратурата са предоставени видеозаписи от околни съоръжения и от камерите на системата "Безопасен град". 

"Вести" пише, че с цел установяване на самоличността на гражданите, замесени в инцидента, които по първоначални данни не са част от местна фен група, както и за пълно изясняване на случилото се, са събрани улики и предстои експертиза. 

Прокуратурата е уведомена и за останалите инциденти с фенове на "Левски", те също се разследват. "Макфакс" информира, че мачът е бил предшестван от множество провокации в социалните мрежи, а двама фенове на "Левски" са арестувани след сблъсъци с полицията на арена "Тодор Проевски". "Нова Македония" също подчертава, че прокуратурата се е задействала във връзка с инцидентите.

Вижте повече в репортажа на Григорий Недялков.


1
12 rate up comment rate down comment 5
Анонимен
преди 9 месеца
А медиите в България как го отразяват-крият, че това е престъпление, извършено поради омраза към българите и вместо това го представят като бой между футболни запалянковци? Ония, които приемат всякакви "френски предложения" от всяко чуждо посолство, защо пак мълчат? Сигнализирай за неуместен коментар