Денков след побоя в Скопие: Крайна мярка е публика от РСМ да не присъства в София

"Виновните трябва да се понесат наказанията", коментира премиерът

28.07.2023 | 18:07 Редактор: Михаела Кирилова
Денков след побоя в Скопие: Крайна мярка е публика от РСМ да не присъства в София

Агресията е напълно неприемлива. Търсят се всякакви поводи. Спортът, който би трябвало да ни обединява, се оказва, че е повод за агресия.

Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков по повод на инцидента с български гражданин, който беше намушкан в Скопие преди мача "Левски" - "Шкупи".

Премиерът подчерта, че вече има българска реакция - изявление на МВнР, а Софийска градска прокуратура се е самосезирала. "Виновните трябва да се понесат наказанията", добави той.

"Най-важното в случая, че "младежът е стабилизиран след операцията, трябва да се види кога може да се върне в България и да бъде лекуван", каза акад. Денков.

Той определи като много крайна мярка публика от РС Македония да не присъства на реванша "Левски" - "Шкупи", който предстои да се играе в София.

"Въпросът ще бъде обсъден с вътрешния и спортния министър. Налагането на подобна забрана е много крайно. За съжаление, организация от другата страна не е била много добра, за да се стигне до такива инциденти. Трябва да видим как да си вземем поука", коментира Денков, предаде БГНЕС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 0
Оффф
преди 8 месеца
Този е също толкова безхарактерен, колкото Про100 Киро. Сигнализирай за неуместен коментар