Емили Тротинетката излиза от ареста на 5 юни, обеща да не участва повече в клипове

Даниел Йорданов не се чувства добре психически, каза адвокатът му

05.05.2023 | 16:03 Редактор: Вяра Димова
Емили Тротинетката излиза от ареста на 5 юни, обеща да не участва повече в клипове

Емили Тротинетката, чието име по лична карта е Даниел Йорданов, повече нямало да се снима в клипове. Това обяснила тя на адвоката си - Анелия Райчева, при последната им среща в ареста.

"Той е категоричен, че е бил подведен. Каза ми: Ако знаех, че ще има такъв отзвук видеото с вързаното момче и ще се стигне дотук, никога нямаше да се съглася. Уж всичко беше за забавление, а какво стана", разказа Райчева.

Тя се придържа към официалното име на Емили. Когато в Пловдивския окръжен съд се гледаше мярката за неотклонение на трансджендър лесбийката, прокурорът по делото Костадин Паскалев обясни, че е трудно съгласуването по род.

Емили, Петко Караилиев-Чеченеца и Тодор Чалъков-Куката бяха задържани на 5 април - два дни след като в пловдивски мол снимаха видео, в което се гаврят с 20-годишно момче, вързано на каишка като куче, и му подхвърлят различни предмети.

Повдигнатото обвинение е за хулиганство и по закон тримата трябвало да излязат в ареста след 2 месеца, т. е. на 5 юни.

"Даниел Йорданов не се чувства добре психически, опитвам се да му вдъхна кураж", каза още адвокат Райчева, цитирана от "24 часа".

На 13 април Емили Тротинетката обяви пред окръжните магистрати, че е направила 2 опита за самоубийство в ареста - опитала да се обеси с чаршаф, но той се отвързал и тя паднала, после - да пререже вените си при излизането на каре. Тогава адвокатката обясни, че е научила това като всички в съдебната зала.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)