Лъже ли Емили Тротинетката за опита за самоубийство в ареста?

"Не ми е казвано такова нещо, чух го като всички в съдебната зала", каза адвокатът Анелия Райчева

14.04.2023 | 11:18 Редактор: Искра Ангелова
Лъже ли Емили Тротинетката за опита за самоубийство в ареста?

"Направих 2 опита за самоубийство в ареста. Първият път опитах да се обеся с чаршаф, но той се отвърза и паднах. След това пробвах да си прережа вените, докато бяхме в дворчето на разходка, но охраната ме спря", заяви в четвъртък пред Окръжния съд в Пловдив Даниел Йорданов, познат като Емили Тротинетката, в опит да омилостиви магистратите и да променят мярката за неотклонение в по-лека.

Според запознати с условията в ареста обаче в помещенията там няма къде да се завърже чаршаф и човек да направи опит да увисне на него. А за опит за прерязване на вените е нужен нож или нещо остро - все предмети, с които задържаните не разполагат. Емили Тротинетката не е споделила и на адвокатката си за опит да сложи край на живота си.

"Не ми е казвано такова нещо, чух го като всички в съдебната зала", каза Анелия Райчева, цитиран от "24 часа".

Междувременно след задържането на Даниел Йорданов - Емили, Тодор Чалъков - Куката и Петко Караилиев - Чеченеца за видеото със завързано като куче момче в прокуратурата продължават да получават сигнали и за други клипове с тяхно участие.

"Не е ли явно неуважение към обществото и клип, в който Чеченеца вози Куката на количка в пловдивски хипермаркет", цитира написаното от гражданин прокурорът по делото Костадин Паскалев. 

Той допълни, че в прокуратурата за първи път получават благодарствени писма. "Обикновено държавното обвинение е виновно за всичко, но сега ни благодарят за задържането на тези хора", обясни той.

На този етап тримата остават в ареста.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

2
1 rate up comment rate down comment 0
реклама
преди 7 месеца
Всички статии за това лице - противозаконно наричано Емили, целят да му правят реклама! Това е един от начините да се насажда ***-идеологията у нас! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
месара
преди 7 месеца
защо ни занимавате с отпадъците в България ?! Сигнализирай за неуместен коментар