ЦГМ: Валидацията на новите билети е застраховка и помага с разписанието на транспорта

Пътници сигнализираха за проблеми при валидирането на QR кода на еднократния билет

06.01.2023 | 13:50 Редактор: Искра Ангелова

След недоволство и оплаквания от пътуващите в градския транспорт в София, Центърът за градска мобилност показа отново как се използват новите превозни документи.

Валидацията на превозния документ е застраховка при случай на инцидент, а при събирането на данни ще допринесе и за по-добра организация на разписанията, заявиха от Центъра за градска мобилност.

"На всяка врата, на която се качите, маркирате картата и продължавате с пътуването. Не мисля, че е по-сложно да се валидира документът, или да се опитате да стигнете до перфоратор с познатото старо хартиено билетче", каза директорът на ЦГМ Димитър Дилчев.

Още в първите дни след въвеждането на новите документи, пътници сигнализираха за проблеми при валидирането на QR кода на еднократния билет, продаван от шофьор.

Само за първите 3 дни на тази година има толкова валидации, колкото за две седмици на месец декември. "Купих си ги от шофьора за 2 лв., бях предупредена, но няма проблем, успях да си го валидирам. Обаче има хора, при които сутрин е малко шоу", сподели пътуваща.

"Редовен пътник съм си, много бързо слизат, качват се, аз съм възрастна, не мога веднага да извадя портмонето, вадих един-два пъти, но ми го откраднаха, както и личната карта. Заради това предпочитам да не го показвам", коментира възрастна жена.

"По-удобно е да се валидира всеки път, отколкото да се купува билет постоянно, на мен ми се е случвало шофьорът да няма, да влезе проверка и да стане проблем", каза софиянка.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Румяна Попова
преди 1 година
Билет ,закупен от шофьора не може да се валидира в продължение на 3 - 4 спирки ! Пълен потрес ! Е @ ати валидатора Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Румяна Попова
преди 1 година
Билет ,закупен от шофьора не може да се валидшра в прждължинше на 3 - 4 спирки ! Пълен потрес ! Е @ ати валидатора Сигнализирай за неуместен коментар