ГЕРБ вижда бъдещо антикризисно правителство, което да ни преведе през зимата

Поне половината от кризите са домашно производство, заяви Томислав Дончев

01.09.2022 | 18:48 Редактор: Елеонора Танева

Ден преди старта на предизборната кампания, от ГЕРБ представиха част от своята управленска програма. В основата ѝ е справянето с кризите, завещани, по думите им, от правителство на Кирил Петков.

Справянето с енергийната, финансовата и мигрантската криза са сред приоритетите на ГЕРБ.

"Тук става въпрос за антикризисно правителство. Правителство, което да може да ни преведе през зимата. Премиерският занаят е сложен, не е за всеки", заяви лидерът на партията Бойко Борисов. 

Остри критики бяха отправени към правителството на Кирил Петков. 

"Основният ни спор е с партията на посредниците - върна посредниците в газа, тока, търговията, нефта. Всичко се случва в полза на Руската федерация с подкрепата на партията на посредниците. И както и техните говорители да го обясняват, когато фактите говорят, страда народът", коментира бившият премиер.

"Поне половината от кризите са домашно производство. Има мерки, има стъпки, с които те могат да бъдат овладяни, като контрапункт на доскорошното правителство да се справи с която и да е от кризите", добави Томислав Дончев.

Високата инфлация отново беше на дневен ред за бившите управляващи.

"В България инфлацията е двойна. Докато средната инфлация в Европа е 8-9%, в България от юли тя е 15%", посочи Александър Иванов. 

Една от най-тежките кризи, които управлението на "Продължаваме Промяната" е завещало на страната ни, е в сферата на енергетиката, смята и бившият енергиен министър от ГЕРБ Теменужка Петкова. 

"Това което ние предлагаме, е публичен, прозрачен търг, на база на който да бъде избран доставчик или доставчици на втечнен природен газ на дългосрочна база", поясни тя.

Останалите приоритети от управленската програма на партията ще бъдат представени другата седмица.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК