Борисов: България пръска кръв от неразумното управление на финансите, Василев завеща непоправима катастрофа

Не е важно кой с кого ще управлява, а да се създаде антикризисно правителство, което да ни преведе през зимата, заяви той

01.09.2022 | 14:03 Редактор: Елеонора Танева

Основният ни спор е с партията на посредниците, спокойно можем да я наричаме така, защото тя ни върна посредниците в газа, тока, нефта. Всичко се случва в полза на Руската федерация с подкрепата на партията на посредниците. И както и техните говорители да го обясняват, когато фактите говорят, страда народът. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той настоя, че по време на управлението си кабинетът "Борисов" се е справил най-добре в Европа с три кризи - миграционната, финансовата, и Ковид. 

Лидерът на ГЕРБ заяви, че се задава финансова криза, перфектна буря, заложена в тригодишната рамкова прогноза на МФ. 

"Ако днес сте си получили заплатата, вие не сте на излишък, защото в края на месеца ще отидете да вземете кредит. Ако някой ви гледа портфейла днес - имате много пари, но след 20-и ще видите колко ще имате. По време на нашето управление не позволявахме да се вдигне инфлацията и парите на пенсионери бяха истински. Сега всички говорят как са увеличи пенсиите - големият майсторлък е да кажем как ще продължим да плащаме пенсиите в следващите години, защото в рамката средствата не са включени. Всичко се базира на авансови пари от Плана или на заеми. Когато международните пазари те усетят, че кървиш, лихвите са големи. България в момента пръска кръв от неразумното управление на финансите. И не е сигурно при тази политическа нестабилност дали 15-те милиарда, които трябват, ще бъдат взети, и при какви лихва ще е това. Финансовата катастрофа, която ни остави Асен Василев, е непоправима", коментира Борисов.

От думите му стана ясно, че не е важно кой с кого ще управлява, а да се създаде антикризисно правителство, което да ни преведе през зимата. Борисов подчерта, че изборите са в ръцете на Радев и служебните министри.

"Ако не направят честни избори, няма да изпадаме в ситуация, в която броиха три дни гласовете на ИТН, за да ни изпреварят. Всичко става с флашките, софтуера и машините, които ги охранява Бойко Рашков", каза Борисов. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК