Строителството на основните пътища и магистрали у нас е замразено

"Ще направим всичко възможно да компенсираме поне частично щетите", коментира служебният регионален министър

19.08.2022 | 13:31 Редактор: Петя Кръстева

Строителството на основните пътища и магистрали в страната е замразено - това са показали първите резултати след инспекцията на регионалното министерство и Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Все още не е разрешен и проблемът със зимното поддържане на пътищата.

"Тези инфраструктурни обекти в последните 6-7 месеца имам усещането, че буквално бяха спрени. На срещата със строителните фирми те ми съобщиха, че не им е плащано последните 7 месеца", коментира служебният регионален министър Иван Шишков. 

По думите му "за големите инфраструктурни обекти сме намерили тъмнина в тунела". Освен това, първи лот на АМ "Хемус" има мостови съоръжения, които конструкцията не позволява да продължат да съществуват по този начин, тъй като ще бъде компрометирана. 

"Ще направим всичко възможно щетите, които са нанесени със забавянето във времето, да ги компенсираме поне частично. Имах усещането, че бившето ръководство на АПИ е направило невъзможно зимното поддържане, за да бъдат удължени старите договори за текущите ремонти", поясни той. 

Арх. Шишков обобщи, че са направени нови конкурси, които се надява фирмите да не саботират.

Снимка: МРРБ

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК