Избори наесен: Очертава се общо явяване на "Продължаваме промяната", ДБ и "Ние идваме"

Общото им участие на вота ще помогне за осигуряването на мнозинство в пленарната зала

28.07.2022 | 18:41 Редактор: Теодора Патронова

След като стана ясно, че наесен отново отиваме на избори, вече се заговори за възможните коалиции. От различни партии се чуха и покани към определени партньори.

От "Продължаваме промяната" ще обсъдят на национален съвет на партията как ще се явяват на изборите.

"Стана ясно кой от коя страна на бариерата играе. Отиваме на избори. Дали ще се явяваме заедно с "Да, България", БСП, трите отделно, не е ясно, предстоят да се водят такива разговори", заяви Михал Камбарев от "Продължаваме промяната".

От "Демократична България" поканиха официално "Продължаваме промяната" да се явят заедно на изборите.

"Ако се явим разпарчетосани на тези избори, по никакъв начин не можем да убедим гражданите да излязат да гласуват, че им предлагаме нещо, което е надграждане, а не още от същото няколко месеца по-късно. И тук става дума за широка коалиция не просто между ДБ и ПП, а да включим всички знакови фигури от протестите, които запазиха все пак лице. Това е правилната формула", коментира Христо Иванов от "Демократична България".

Такова желание изразиха и от "Ние идваме". Да се обединят всички партии от протестите на 2020 година.

"По-различното е, че вече три пъти се видя, че не става по първия начин, сега е време да се опита по другия начин. Общото явяване дава синергия и надежда на хората, че има шанс промените да се случат, а не само да се рекламират", смята Арман Бабикян.

Според някои от партиите общото участие на вота ще помогне за осигуряването на мнозинство в пленарната зала.

"Не се водят още такива разговори, за танго са нужни двама. Отделно органите на всички партии трябва да вземат такова решение. Отделно трябва да се пресметне дали това е добро за България. Дали резултатът "Продължаваме промяната" и ДБ ще бъде по-висок в броя на депутатски места, така че да има смисъл за България", обясни Владислав Панев от ДБ.

От "Има такъв народ" нямат намерения да се коалират с никого и отрекоха информацията за съвместно явяване с ВМРО.

"Това е категорична лъжа, ИТН винаги ще се явява самостоятелно на избори, защото много добре познавате нашата политическа формация. ИТН е вече готова за изборите, така че ще се явим самостоятелно", изтъкна Станислав Балабанов.

От всички останали партии и коалиции заявиха, че тепърва ще решават дали да се явят самостоятелно или в коалиция на предсрочния вот.

Вижте повече в репортажа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
ROCK AND ROLL
преди 1 година
майЧЕТО , ПО НАВИК ОТ МАГИСТРАЛАТА , НЕ МОЖЕ ДА СИ " ЛЕГНЕ " САМА ! ВСЕ ЩЕ ЗАВЛЕЧЕ НЕКОЙ СЪС СЕБЕ СИ ! Сигнализирай за неуместен коментар