"Маркет линкс": При избори ИТН изпада от НС, "Български възход" на Янев влиза

Най-голямо е недоверието към Слави Трифонов

14.07.2022 | 11:20 Редактор: Тодор Петров

Седем партии влизат в парламента, ако има предсрочни избори през есента. Малко над 22% от анкетираните са заявили, че ще гласуват за ГЕРБ-СДС, а с 21,5 на сто на второто място остава "Продължаваме промяната".

Челната тройка се допълва от БСП с 11,6%, следвана от ДПС - малко над 9 процента, "Демократична България" с 8,3% и "Възраждане" - 7,6 на сто. Според проучването последната партия в парламента би била "Български възход" на Стефан Янев - 4,3%. 

Под 4-процентовата бариера остава "Има такъв народ" с 3,2 на сто. Най-голямо е недоверието към Слави Трифонов.

Единствената политическа фигура, която все още има по-голямо доверие, отколкото недоверие, е президентът Румен Радев - 48%. С двойно по-малко подкрепа е бившият служебен премиер Стефан Янев.

Доверието към премиера в оставка Кирил Петков е 22 на сто, а недоверието - три пъти по-голямо - 66 процента. Подобно е отношението и към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов - 21 процента доверие и 66% недоверие, както и към Корнелия Нинова - съответно 20% доверие и 65% недоверие.

Данните са от национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет линкс". То е проведено сред 1024 пълнолетна граждани в периода 2-10 юли по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Илиев
преди 1 година
За тези от случайната сбирщина,за ниският и оня зет на попа,трябва да се говори в много минало,потрошено от тях време.Аут за винаги, от политическия живот у нас! Сигнализирай за неуместен коментар