България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Чолаков, ГЕРБ: При следващи избори ще сме първи! Не си в НС, за да си сърдитко Петко

"Втората политическа сила не би следвало да опитва да състави кабинет", каза депутатът

14.07.2022 | 09:04 Редактор: Искра Ангелова

Днес президентът Румен Радев ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство и по процедура той ще отиде в ГЕРБ/СДС. От партията заявиха, че ще върнат мандата моментално.

"Мандатът ще бъде върнат. Втората политическа сила не би следвало да опитва да състави кабинет, още повече на фона на всички негативни отношения към коалицията ГЕРБ/СДС. Очевидно някои колеги не са морално готови да разговарят с ГЕРБ, макар че разбират, че без нашата партия няма как да има устойчиво правителство", каза депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков за "България сутрин".

Той се надява, че в следващото Народно събрание ще има възможност за разговори.

"Това, което със сигурност е ясно, е, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила при следващи избори. Тогава ще се опитаме легитимно да съставим правителство. ГЕРБ се е проявила като диалогична партия, ние можем да разговаряме с абсолютно всички. Струва ми се, че в следващо НС ще бъде направено устойчиво правителство", допълни Чолаков в ефира на Bulgaria ON AIR.

И сподели, че няма информация дали ще бъдат поканени на следващите консултации при президента.

"Всичко зависи от президента. Ако той покани нашата коалиция - ще участваме. В тези консултации ние всички трябва да говорим едно и също нещо - кога най-после ще започнем да разговаряме и да се уважаваме. Ние всички сме представители на българския народ. Всяка партия тук представлява стотици хиляди български граждани и ние сме длъжни да разговаряме помежду си в тяхното име. Хората са те пратили тук, за да вършиш работа, а не да си сърдитко Петко", категоричен бе народният представител.

Според него в много отношения ГЕРБ се оказва движещата сила в парламента.

А експертизата на Европейския парламент, в която се твърди, че снимките от спалнята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, са манипулирани, Чолаков коментира така: "Ясно беше, че това е манипулация. Ясно беше, че това е една медийна революция, която трябваше да бъде подплатена с измислени образи, снимки, шкафчета. Не знам как се чувстват всички колеги, които 2 години повтаряха "чекмеджета" и "кюлчета". Някой ще стане ли сега да каже "Извинявай", защо тези хора причиниха това нещо на българския народ?"

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК