Шефът на бюджетната комисия в ЕП: Снимките с чекмеджето на Борисов са манипулирани

Направена е петорна компютърна експертиза

13.07.2022 | 13:13 Редактор: Теодора Патронова

Снимките от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов са били манипулирани, заяви шефът на бюджетната комисия в Европарламента Томаш Здеховски, позовавайки се на информация от българската прокуратура.

Според информацията, подадена от главния прокурор, е направена петорна компютърна експертиза на снимките на бившия премиер Бойко Борисов с кюлчетата и банкнотите в евро. Заключението е, че те са били манипулирани.

"Бяха назначени общо 5 технически компютърни експертизи за изследване на публикуваните снимки и видео. Изследването показва, че снимките  и видеото са манипулирани. Имаме многобройни несъответствия в резолюцията на банкнотите в сравнение с другите обекти на снимките. Има несъответствие с цвета на водните знаци, полиграфските стикери и сенките на обектите", обясни Здеховски.

Изследването показва също, че има многобройни промени в характеристиката на файловете, манипулирайки датите на заснемане на снимките. Позицията на обектите на различните снимки е една и съща, въпреки че се твърди, че са правени в интервал на година и половина.

Според експертизите има обстоятелства, които поставят под въпрос автентичността на снимките и видеата, става ясно от думите на Томаш Здеховски.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
4 rate up comment rate down comment 0
Куизъц Хадерах
преди 1 година
Лъжците трябва да си понесат отговорността! Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 2
....
преди 1 година
Задкулисието свали Бойко Борисов и ни назначи инфантилния Киро,горното Асен,лопатара рогоносец,развратната и космата Лена и противния евреин Лорер Сигнализирай за неуместен коментар