Коалиционните партньори се разбраха: Въвеждаме еврото от 1 януари 2024 г.

Има съгласие и за предложените от кабинета антиинфлационни мерки

09.05.2022 | 21:35 Редактор: Елеонора Танева
Коалиционните партньори се разбраха: Въвеждаме еврото от 1 януари 2024 г.

Партньорите от управляващата коалиция постигнаха съгласие по Националния план за въвеждане на еврото. На продължилия близо три часа извънреден експертен съвет, свикан от вицепремиера Асен Василев, те са се разбрали датата за влизане на еврото да остане 1 януари 2024 г., а планът да влезе да обсъждане в парламента:

"Обсъдихме темата за еврото. На този етап продължаваме да работим по датата 1 януари 2024 г., както беше заявено още през 2017 г. Тук става дума за план, който е оперативен, който е за техническа подготовка на банките", заяви след края на срещата Ивайло Мирчев от "Демократична България".

Председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров уточни, че е постигнато съгласие и за предложените от кабинета антиинфлационни мерки.

"Това, което ще направим сега, е да се върнем при парламентарните групи и да ги обсъдим с тях. Имаме достатъчно буфер да работим с бюджета, така че да можем да подкрепи хората по възможно най-добрия начин", каза Гюров, цитиран от БНР.

Докога ще издържи управляващата коалиция?

Ще изкара пълния си мандат въпреки различията и трусовете.
9%
Ще се разпадне съвсем скоро и до няколко месеца отиваме на избори.
55%
Ще издържи до края на тази година, предсрочни избори ще има през 2023 г.
13%
И управляващите, и опозицията не искат избори - ще правят компромиси максимално дълго време.
23%
Общо 1906 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
инфлация
преди 1 година
Преднамереното повишаване на цените на горивата по политически причини, показа, че това правителство не работи за интересите на обществото ни, а за конюнктурни политически съобразни чужди интереси! Сигнализирай за неуместен коментар