Борисов: Обслужват диктатора Путин! Ще ме иронизират от ДБ, те мачка не са отгледали

От ГЕРБ обвиниха управляващите, че обслужват интересите на Москва

02.05.2022 | 18:40 Редактор: Здравко Черкезов

От ГЕРБ обвиниха управляващите, че обслужват интересите на Москва, като се позоваха на медийни публикации, според които държавата купува руски газ през посредници и частна фирма.  

"Какви схеми, какви далавери, каква корупция – как обслужват Путин, диктатор и агресор, за сметка на българския потребител", алармира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"ДЕПА е гръцкият "Булгаргаз". Гръцкият "Булгаргаз" продава на българския "Булгаргаз" руски газ – половината количество е това. Другата половина от количеството е от МЕТ. Както видяхте, тази фирма е с руски корени и търгува с руски газ. Та, при тази схема на управляващите, цената, която ще се получи, е 182 лв. Аз не изключвам те да правят манипулации в цената, като включват количества от "Чирен", посочи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Oт "Булгаргаз" отговориха, че след спирането на доставките от Русия са осигурили алтернативни. Запитвания са доставки на газ са изпратени до търговци на българския пазар, като част от поканените компании са отговорили, че нямат възможност да отправят предложения в посочения период. Класирани са 7 оферти на трима доставчици по критерия "най-ниска цена".

За да бъдат осигурени допълнителни количества през април са реализирани сделки по закупуване на количества и на организирания борсов пазар в страната.

Началникът на кабинета "Петков" - Лена Бориславова, вече обяви, че правителството се опитва да договори цялото количество евтин азерски газ, което е било отказано с анекс от предишното ръководство на "Булгаргаз". 

"Не бих се доверявала много на нападките на ГЕРБ. Българското правителство работи, за да може да се сключват пряко договори и за нови доставки на газ", категорична бе Бориславова.

Борисов разкритикува работата на енергийния министър Александър Николов и обяви, че в Плана за възстановяване е подготвена приватизацията на Електроенергийният системен оператор (ЕСО) и "Булгартрансгаз". 

"Този човек все едно е паднал от Луната, а това е енергийният министър. Абе, ей, човек, ти трябва да говориш как да възстановим производството на шистов газ, как да използваме Черно море, какво става с "Хан Аспарух", каза загрижено бившият премиер.

"Това е на 109 страница на ПВУ – двете златни кокошки на българите – 100% държавни, 100% собственост на българите – да отидат в частни ръце", изтъкна той.

Борисов се оказа засегнат и от депутата от "Демократична България" (ДБ) Ивайло Мирчев, който публикува хронологията на българската диверсификация, намесвайки кучето от възстановената и регистрирана порода българско овчарско куче, което лидерът на ГЕРБ подари на президента Путин през 2010 година.

"Ако ще го гледаш, ти го давам. Ако няма да го гледаш, няма да ти го давам – той вика: "Обещавам, ще го гледам". Минаха няколко дена и му се обадих и му викам: "Ей, да не вземете да го разпорите, да му търсите чипове, подслушватели – това е душичка златна, няма да го пипате", разказа той.

"Ще ме иронизират Мирчев и Христо Иванов, те мачка не са отгледали", отсече иронично Борисов.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
крадци
преди 2 години
Давай така, г-н Борисов! Ще се харесаш на "началниците горе" и току виж пак те сложат да ни управляваш! По-крадлива партия от ГЕРБ, вероятно не е имало в историята! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Борисов в затвора, а
преди 2 години
Борисов е за затвора. Защо този още се разхожда свободно?;?! Пак ли излъгахте хората?????!!!! А и не само той!!!! България не желае да изпраща оръжия на русия. България иска руски газ до момента, в който Козлодуй почне да заработи. Стига се слушали сащ!!! Жестоко ще си изпатите вие! Не плащам данъци, за да правите, кактшвоти си искате. В крайна сметка Германия плаща в рубли за газта, а у не само тя. Какво ви става?;??вие *** ли сте?!?! Сигнализирай за неуместен коментар