Борисов: Негодници, само аз съм ви виновен! Юни няма да е готова гръцката връзка, дано ноември потече

Според лидера на ГЕРБ хранилището в Чирен е изпразнено нарочно от новото правителство

29.04.2022 | 18:39 Редактор: Теодора Патронова

Най-голямата опозиционна партия ГЕРБ отговори на обвиненията на управляващите, свързани с газовите връзки на България. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи и лъжите, които, според него, били изречени от сегашната власт. 

Газовата връзка с Гърция няма да е готова до лятото. Това заяви бившият премиер Бойко Борисов в отговор на критиките, че правителството на ГЕРБ не е осигурило енергийната независимост на България.

"Негодници, само Борисов ви е виновен. Юни месец няма да е готова гръцката връзка. Дай боже, ноември да потече", коментира Борисов.

Според ГЕРБ новият изпълнителен директор на "Булгаргаз" Людмил Йоцов е в конфликт на интереси.

"Значи той работи в МЕТ. Частната фирма го инсталира като шеф на "Булгаргаз". Той веднага започва да търгува газ между "Булгаргаз" и фирмата, на която до вчера е бил директор - МЕТ", обясни Делян Добрев.

Същата компания ще отговоря и за резервираните обеми за втечнен газ на пристанището на Ревитуза, твърдят бившите управляващи.

"На 28 януари е назначен новия директор на "Булгаргаз", на 4 февруари сключена сделка за продажба на газ от "Булгаргаз" на определени фирми за 3 секунди, знаете ли, защо ги засекретиха тези фирми, защото не само този директор е свързан с фирмата, има един зам.-министър и един един шеф на БЕХ, които са свързани с други търговци. Няма да ги казвам повече, защото патрулките ще дойдат пред вкъщи", поясни Добрев.

По думите на Борисов хранилището в Чирен е изпразнено нарочно от новото правителство.

"Вие ги питате нещо, те викат анализираме, пак ги питате след месец, те пак анализират, ама тежки анализи. През това време хранилището на 18% - кой го разпореди, кой го допусна и кой иска сега да ограби данъкоплатеца", изтъкна Борисов.

"Имайте предвид, че те ще нагнетяват газ и ще купуват от тази частна фирма на по-високи цени, когато тази газ влезе в хранилището в Чирен, тя ще участва след това в микса на тази по-висока цена", посочи Теменужка Петкова.

Борисов прогнозира, че БСП няма да напусне управляващата коалиция, а правителството няма да падне. 

"Как ще падат - такива пари имат да разделят, как ще падат?  Радев защо избухна, защото му се държат на врата. Той каквото искаше да направи го направи – да каже не, не тези отрочета, само че Корнелия му ги върна, те като майка и баща – единия хвърля отрочето, другия вика, не, не твое си е", коментира лидерът на ГЕРБ.

По темата Украйна обаче ГЕРБ ще подкрепят управляващите в Народното събрание.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Одобрявате ли кампанията на премиера и ще дарите ли пари за оръжия за Украйна?

Да, много добра инициатива! Вече дарих/ще даря една заплата за целта.
8%
Не, идеята е много лоша! Не е работа на гражданите да събират пари за оръжия за чужда държава.
86%
Със смесени чувства съм след предложението, но няма да даря пари за оръжия за Украйна.
6%
Общо 5184 гласа

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 1
хохо
преди 1 година
тинтири-минтири. Крадеца вика ''дръжте крадеца''. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
А, Борисов
преди 1 година
Ти още не си в затвора. Ние сами виждаме, че новото правителство е почти като старото. Не си мисли, че така се опитваш да се измъкнеш. Инти и твоитеборъаьи в затвора. Така да бъде! Сигнализирай за неуместен коментар