Борисов: Управляващите изтриха с гумичка лъжите, че не сме подсигурили трасета за газ

"Стана ясно каква инфраструктура сме построили, за да има диверсификация", посочи той

29.04.2022 | 12:36 Редактор: Ваня Кузманова

"Месеци наред слушахме какви ли не опорни точки и лъжи от сегашните управляващи, но не успявахме да ги опровергаем. Затова благодаря на Асен Василев и министъра на енергетиката, че вчера ни дадоха възможност да разясним лъжите за нашето управление", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг.

"На 27 април Василев каза, че през гръцката връзка може да се докарват около 20 млрд. кубика газ, те са към 31 млрд. - той изтри с гумичка твърдението, че България няма трасета, с които да си осигури газ. Това е смешно, ето сега става ясно каква огромна инфраструктура сме построили, за да има диверсификация. Благодаря му, че след 1 година са прочели и видели каква огромна инфраструктура сме направили, за да има 100% диверсификация", коментира Бойко Борисов.

Бойко Борисов посочи, че "Балкански поток" е реализиран с решение на Народното събрание и не е имало нито един глас "против", и е 100% български, а не руски. 

Относно хранилището в Чирен от ГЕРБ констатираха, че в момента то е със запълнен обем от 18%, което е критично нисък обем, а това може да доведе до разрушаването му, а целта е нарочно източване, за да може да се нагнетява с нова газ, доставена от другаде и на по-високи цени. 

Според Борисов настоящото правителство няма да подаде оставка, а вицепремиерът няма да отегли БСП от четворната коалиция, защото правителството имат да разпределят пари.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК