Нинова твърдо: Изпращането на оръжие в Украйна означава удължаване на войната

"Ние сме за мир, спиране на военните действия и започване на преговори", заяви тя

20.04.2022 | 16:30 Редактор: Ваня Кузманова
Нинова твърдо: Изпращането на оръжие в Украйна означава удължаване на войната

"Позицията на БСП срещу изпращане на военна помощ за Украйна остава непроменена", обяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

Тя не приема изявлението на външния министър на Украйна Дмитро Кулеба, че  това означава подкрепа за Русия:

"Това е негово мнение. Има право да го изразява. Даване на още оръжие означава удължаване на войната. Ние сме за мир, спиране на военните действия и започване на преговори. Знаем позицията на колегите от "Демократична България". Нека да я внесат, нека да се обсъжда и ще видим какво ще решат", посочи вицепремиерът.

Нинова подчерта още, че няма промяна и на позицията за отказа от отмяна на ветото за преговори със Скопие, информира БНР.

Тя коментира и извънредно видеообръщение в социалните мрежи на министър-председателя на Северна Македония Димитър Ковачевски, че посещението на нашата делегация в Битоля е събудило духовете от миналото и думите на омразата:

"Подобно изявление затруднява диалога и разговорите и по-скоро би трябвало да се въздържаме и двете страни от подобни заявления, ако искаме да има някакъв напредък. Иначе, ако ме питате принципно за позицията ни, тя отново остава непроменена - да се изпълни двустранният договор между България и РСМ и тогава ще имат "зелена светлина".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
2 rate up comment rate down comment 0
Тодоров
преди 2 години
Доктор Нинова каза: Другите доктори може и да дават лекарство на болния, но аз няма да дам, за да се приключва по-бързо. Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Zервената рубладжийка Нинова трепери заради електората си. Най-циничната опорка е, че ако България даде оръжие на Украйна, това ще ни въвлече във война. То нали сега Русия прелива от "братска обич" към България, която беше обявена от Путин за неприятелска дъържава. Международното право е на страната на Украйна като нападната държава и всяка една трета държава може да и изпраща както военна, така и хуманитарна помощ. Разбирането на Нинова за мир е Украйна да се предаде при условията на Путин. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
Насакото Яката
преди 2 години
Крадлив *** екскремент . Да изпрати Рафаилчо да живее в Маскве а не за запад !!! Сигнализирай за неуместен коментар