Премиерът: Разпитаха ме за еврофондовете и Кьовеши, има факти за липса на контрол

През юни ще бъде готова газовата връзка с Гърция и ще има истинска диверсификация на газа, увери Кирил Петков

18.03.2022 | 12:29 Редактор: Тодор Петров

"Докладваха ми, че в последните 3 месеца се е извършила повече работа, отколкото предишната цяла година. Юни месец съвсем реално цялото строителство ще бъде завършено и България за пръв път ще има истинска диверсификация на своя газ. Има разлика, когато двама премиери си говорят всяка седмица по един проект", заяви премиерът Кирил Петков, който инспектира изграждането на газовата връзка Гърция - България в района на Стара Загора.

Министър-председателят коментира и снощния арест на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и този на бившия финансов министър Владислав Горанов:

Искам да поздравя МВР, че са свободни да действат в посока, която законът им дава възможност. Да не ги е страх да направят неща по закон, това е наистина похвално. Това е единственият начин в България да имаме промяна - когато недосегаемите вече не са над закона.

"Разпитваха ме за моите разговори с г-жа Кьовеши и за доклада, който получих от Министерството на финансите за одитната агенция на еврофондовете. Имаме явни факти, които показват, че когато Горанов е бил министър, контролът не е бил там. Корупцията не разграничава национални и европроекти", каза още Петков.

Премиерът настоя, че докато Европейската прокуратура прави проверки, е време българската прокуратура да застане на страната на хората. 

"Толкова много сигнали прокуратурата явно не разглежда. Нашата прокуратура просто я няма, само някакви оправдания", изтъкна той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК