Прокуратурата: Продължаваме да не сме осведомени за разследванията "по неотложност"

Протоколите следва да бъдат представени пред прокурор за одобрение, посочват от ведомството

18.03.2022 | 09:31 Редактор: Жаклина Иванова
Прокуратурата: Продължаваме да не сме осведомени за разследванията

Във връзка с многобройни запитвания от медиите и високия обществен интерес, прокуратурата уточни, че към 09:00 часа на 18 март все още не е информирана за извършване на действия по разследвания "по неотложност" спрямо политически лица.

С оглед разпространено до медиите от пресцентъра на МВР съобщение в 21:12 часа на 17 март, че "в ход е мащабна операция във връзка с 120 случая на Европейската прокуратура в България", съгласно Регламент (ЕС) 2017/1939 на Съвета на ЕС от 12.10.2017 г., компетентна да разследва би следвало да е Европейската прокуратура.

В случай, че разпространената от МВР информация отговаря на истината, следва да отправяте своите въпроси към представители на Европейската прокуратура, се посочва в съобщение на прокуратурата.

Съгласно българското законодателство, при извършване на действия по разследване "по неотложност", протоколите следва да бъдат представени пред прокурор за одобрение. В случай, че това бъде извършено, обществеността ще бъде информирана, съобщават още от прокуратурата.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК