Петков: Евакуираме българите от Украйна с автобуси, обмисляме полети през Полша

Премиерът призова опозицията да подкрепи Бюджет 2022, вместо да всява смут

24.02.2022 | 12:02 Редактор: Елеонора Танева

Българските граждани, които искат да се евакуират от Украйна, ще могат да го направят с автобуси, обсъжда се и вариант за полети през Полша. Това съобщи премиерът Кирил Петков преди заседанието на Министерския съвет.

"Откриваме три пункта, на които ще можем да приемаме българи. 120 човека са изявили желание до момента. Подготвят се планове, ако се наложи да приемем и украински граждани", уточни Петков.

Той потвърди позицията на българското правителство - страната ни остро осъжда агресията от Русия към Украйна. 

"Тя не е провокирана от украинската страната. Българското правителство задейства оперативни групи по рискове, за да сме сигурни, че във всяко едно измерение, което може да донесе риск за националната ни сигурност, ще сме готови. Не трябва да се предизвиква паника. Няма директен риск за военни действия срещу територията на България", категоричен беше министър-председателят. 

Той призова опозицията да подкрепи Бюджет 2022.

"Вместо да всява смут, единственото, което опозицията може да направи, е да бъде конструктивна и да се приеме бюджетът. На България ѝ трябва бюджет, вместо да се упражняваме в излишен PR, да седнат всrчики в парламента и да го приемат в рамките на днешния ден", призова премиерът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК