Петков: Осъждаме остро действията на Русия, приоритет №1 е извеждането на българите от Украйна

"Ще организираме бази и хотели, за да може да приемем този голям брой хора", заяви премиерът

24.02.2022 | 09:59 Редактор: Искра Ангелова

Българските институции работят рамо до рамо. Изготвяме ясни планове по очертаните приоритети. Приоритет номер 1 е извеждането на българите от Украйна. С Министерството на транспорта организираме сухопътен транспорт, както и за приемане на хора от Украйна. Ще организираме бази и хотели, които да ползваме и да може да приемем този голям брой от хора.

Това заяви премиерът на Кирил Петков след извънредна среща на държавните институции във връзка с военните действия на Русия в Украйна.

"Едновременно с това работим с МВР и ДАНС да организираме бързо обработване на данни на тези хора, така че да можем да ги приемем. Откъм приоритетите за енергийната сигурност - от седмица и половина се готвим с най-различни планове, така че митигираме всички рискове, които може да нанесе съществуващата ситуация", допълни министър-председателят.

"Осъждаме остро действията на Руската федерация, това е недопустимо. България ще бъде партньор, който може да се очаква, че ще говори в един глас с ЕС и с НАТО", категоричен бе Петков.

По-късно днес премиерът ще замине за Брюксел.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК