ГЕРБ извади контра списък с имена, първи в него е Асен Василев

Кирил Петков цели да назначи свои хора в прокуратурата, коментира Бойко Борисов

12.02.2022 | 16:25 Редактор: Елеонора Танева
ГЕРБ извади контра списък с имена, първи в него е Асен Василев

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи списъка на премиера Кирил Петков, с който той отиде във Върховната касационна прокуратура, като несериозен, защото събраната информация е от "Google".

Борисов припомни, че от думите на Лена Бориславова, която също беше призована на разпит, стана ясно, че информацията за хората е събрана с помощта на търсачката.

"В "Google" може да излезе всякаква информация, включително от жълтите медии. Този списък е несериозна работа и отнема огромен ресурс от медийното време", каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов смята, че с подобни действия Кирил Петков цели да назначи свои хора в прокуратурата. Той сравни действията на Петков с това на 9 септември 1944 г., когато в папка са слагани имена на професори, опозиционери и други представители на интелектуалния елит и са носени в прокуратурата.

Бойко Борисов заяви още, че младежката организация на ГЕРБ е направила контра списък с имената на управляващите, по подобие на този, който Петков предаде на прокуратурата.

"Взели и направили списък също от "Google" и на първо място сложили Асен Василев. Ми то пише страшни работи! На второ място в списъка е министърът на отбраната Стефан Янев", каза още бившият премиер, цитиран от БНР.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Минчев
преди 2 години
Защо в списъка на Кирил Петков не фигурира бившия депутат от БСП за когото пуснаха запис в който разговаря с Божков за организация и финансиране на "протеста"? А също и журналиста Стефанов. Сигнализирай за неуместен коментар