За какво гласуваха родните политически лидери?

Те призоваха гражданите да излязат до урните

21.11.2021 | 13:55 Редактор: Искра Ангелова

Към активност на втория тур на президентските избори призоваха родните политически лидери. По-голямата част от тях упражниха конституционното си право още преди обед. За какво гласуваха?

С много очаквания към следващия държавен глава на страната ни, политиците дадоха своя вот. Служебният премиер Стефан Янев гласува за президентската двойка, която ще представи най-добре България пред света. 

"Всичко, което мислим, което чувстваме, нашите чувства, нашите емоции, трябва да бъдат съсредоточени в това по какъв начин президентската двойка ще изпълни заложеното в Конституцията задължение да олицетворяват единството на нацията", заяви той.

Избраният за държавен глава трябва да бъде доказан ръководител, смята министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. 

"Ние трябва да вземем мерки за ускорено развитие. За целта ни трябва доказан ръководител с опит. Нямаме време за експерименти. Като министър на вътрешните работи гласувах и искам да победи онзи, кандидат в надпреварата за президентския пост, в който няма абсолютно никакво съмнение за връзка със структури", категоричен бе Рашков.

Трябва и да поставя България над всичко, смята съпредседателят на "Продължаваме промяната".

резидентът, който ще изберем тази вечер, ще повлияе на цяла България. За самите преговори не, но за пътя на България и какво ще очакваме следващите години със сигурност", коментира Петков.

А лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заговори не за кого, а срещу кого е гласувал.

"Гласувах срещу това полицейско насилие, тая полицейщина, ден преди изборите, дебата, да влязат в Софийския университет срещу политическия си опонент - това е резил. Още по-голям резил е Радев да остане президент", отсече Борисов.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК