Рашков: Нямаме време за експерименти, гласувах за по-добрия президент

Няма основания за притеснение, в добри отношения сме с Турция, увери шефът на МВР

21.11.2021 | 11:03 Редактор: Тодор Петров

"Гласувах за по-добрия президент. Гласувах за опита, който е така необходим на нашата страна в момента. Трябва да вземем мерки за ускорено развитие, за целта ни трябва доказан ръководител с опит, нямаме време за експерименти. Гласувах като министър на вътрешните работи и искам да победи онзи кандидат, за когото няма съмнение за връзка със структури, които доста дълго време влияеха върху нашито обществено", заяви шефът на МВР Бойко Рашков, след като упражни правото си на глас.

Според него до момента няма сериозни нарушения на вота. В регионите има заболели председатели на СИК, но те са заменени. Изборният ден започна и в момента протича съвършено нормално и спокойно, увери служебният вътрешен министър.

Относно протестите на АМ "Марица" Рашков каза:

Не ми се иска в днешния изборен ден ние да имаме проблеми с недопускане на свободно движение по пътищата на страната, така че ще направим всичко възможно да решим този казус.

"Данните засега сочат, че като се използва безплатен транспорт, има определена цел, която се съпътства с незаконна контрабанда, която ние няма да позволим. Проявявам пълно разбиране към турската страна, ние сме в добри отношения с тях. Няма основания за притеснение, проблемите от последните дни ще отшумят, без това да се отрази на нашите отношения", допълни министърът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК