Христо Иванов оглави листата на ДБ в Търново: Издигането на Пеевски е терористична акция

Методи Лалов сигнализира, че листите на партията се редят централизирано

12.10.2021 | 11:10 Редактор: Искра Ангелова

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов се изправя срещу Делян Пеевски от ДПС във Велико Търново. Иванов нарече "терористична акция" срещу демокрацията издигането на включения в списъка "Магнитски" Пеевски за кандидат-депутат. 

"Защото Търново е сърцето на българската държавност, тук е приета Търновската конституция, тук е основната българската държавност като демократична, публична, правова държава. Пеевски е отрицанието на всичко това, той е олицетворение на модела, който подменя законността, конституционализма, публичността с корупция и задкулисие", заяви Иванов.

Той допълни, че с кандидатурата си Пеевски търси депутатски имунитет и дава знак на хора от бизнеса, службите и магистратурата, срещу които има компромати, че ще започне да говори.

"След като бяха наложени санкциите "Магнитски" от нашите най-близки партньори, ДПС прави заявка да номинира Пеевски и той прави заявка, че ще е активен и ще говори, показва за намерението на движението да премине с демократични средства към "терористична акция" срещу българската демокрация", настоя съпредседателят на ДБ.

Той коментира и напрежението около реденето на листите в "Демократична България" и призивите за оставката му. Столичният общински съветник от "Демократична България" Методи Лалов сигнализира, че листите на партията се редят централизирано, без да се съобразяват с желанията на местните структура.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК