Попов, БСП: Без нас редовно правителство няма да има

Левицата още не е получила покана от "Продължаваме промяната" за разговори, обяви Филип Попов

05.10.2021 | 21:22 Редактор: Елеонора Танева

Областната управа на София-град извади изпълнителен лист срещу БСП за над 200 000 лева неплатени наеми за партийната централа на "Позитано" 20. Областният управител Митко Михайлов обвини за ситуацията ГЕРБ, а от левицата бяха категорични, че няма да напуснат централата. 

"Касае се за безумие, юридическо и политическо. Областният управител на София е извадил изпълнителен лист, при все, че в Закона за политическите партии ясно е записано, че тези, които са получили над 1% подкрепа, ползват помещенията безплатно. Това на прага на изборите звучи доста безумно", заяви бившият депутат от БСП Филип Попов в студиото на "Денят ON AIR".

Той е категоричен, че ако се наложи, ще си търсят правата по съдебен ред. 

Бившият депутат увери, че левицата ще направи всичко възможно да има редовно правителство след 14 ноември.

"Без БСП следващ редовен кабинет няма да може да се състави. Ние ще направим всичко възможно, за да има правителство, което да реши проблемите в държавата", допълни Попов.

Според него преговорите трябва да се водят явно, а не задкулисно и да бъдат на базата на принципи и политики, а не за постове. 

"Ние поставяме на преден план важни въпроси, които държавата трябва да реши - увеличаващите се цени на газ, ток, парно, Ковид кризата, инфлацията нараства. Очевидно служебният кабинет не успява да се справи. БСП е единствената партия, която посочи конкретни мерки за първите 100 дни управление", заяви бившият народен представител.

Той уточни, че все още не са получили покана от "Продължаваме промяната" за разговори.

"Не сме канени на разговори. Ако има такава, ще се съберем и ще преценим. Но ние следваме политиките и линиите, които сме определили. БСП няма да прекрачи червената линия, която ни води към паралелната държава, срещу която се борим", категоричен беше Филип Попов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК