България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

БСП застава твърдо зад Радев, опитът за изгонване от "Позитано" 20 бил провокация

Веска Ненчева: Посланията за разединението се изтъркват като употреба

05.10.2021 | 09:50 Редактор: Теодора Патронова

Водачът на листата на в област Пловдив БСП Веска Ненчева коментира подредбата на листите на левицата и може ли Румен Радев да разчита на тяхната безусловна подкрепа за президентските избори.

"За пореден път декларираме, че кандидат-президентската двойка на БСП са Румен Радев и Илияна Йотова. Тук нямаме разнопосочност на действията и мненията. Никой от кандидатите не е за подценяване. Основно три двойки вървят като силни кандидатури. Добрият тон във всяка една кампания е в полза на доброто ориентиране и спокойствие на избирателя, за да може да направи правилния избор", каза тя в "България сутрин".

Ненчева обърна внимание, че в предизборната кампания не би трябвало да става въпрос за противопоставяне, а за конкретизиране на политики. 

Според нея в президентската кампания има няколко неща, върху които трябва да бъде поставен акцент - национална сигурност, суверенитет, външна политика. 

Относно новосъздадения проект "Продължаваме промяната", Ненчева посочи, че новите политически субекти трябва да си дават сметка какво може да се очаква от тях и какво могат да дадат.

"Защото видяхме какво се случи в 46-ия парламент. Голямата сила на ИТН се изрази в 65 депутати, които решиха, че ще направят невъзможното, за да направят правителство, но това не се случи", припомни социалистът пред Bulgaria ON AIR. 

"Тези послания за разединението се изтъркват като употреба. Всичко онова, което направи като действия президентът Румен Радев, по-скоро беше обединяване на гнева на хората спрямо онова, което беше установено като начин на управление в последните 12 години. Дори в социалната политики, а и не само, в момента берем гнилите плодове на тази политика", заяви Ненчева.

Ненчева коментира и информацията за изгонването на БСП от централата на партията от страна на служебното правителство.

"Имам информация за изпълнителен лист в размер на 250 хил. лв., които БСП дължи за наем. По силата на Закона за партиите, който приехме 2019 година, парламентарно представените партии не плащат наем на помещенията и сградите. До този момент БСП плаща до стотинка наема на сградата "Позитано" 20. Това е меко казано провокация. Точно в този момент областен управител да си позволи такова действие означава най-малко гонене от сградата, която ние ползваме 30 години", обясни тя.

Ненчева подчерта, че областният управител трябва да понесе своята отговорност в това "непремерено действие". 

Прессекретариатът на президентската институция излезе с позиция по темата, в която се казва, че твърденията за изгонването на БСП от партийната централа са целенасочена манипулация и част от предизборната кампания.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години