БСП влиза в съда заради "Позитано", иска отстраняване на областния управител

Действията му злепоставяли правителството и президентската институция

05.10.2021 | 11:27 Редактор: Тодор Петров
БСП влиза в съда заради

Отстраняването на областния управител ще утвърди авторитета на институциите. Това твърдят от БСП във връзка с казуса за ползване на сградата на "Позитано" 20.

Изпълнителното бюро на партията прие следната позиция:

1. През 2019 г. НС прие поправки в Закона за политическите партии, съгласно които парламентарно представените партии и тези преминали бариера от 1% на избори се освобождават от заплащане на наем за помещенията, които ползват. (не коментираме дали този закон е добър или лош, той трябва да се спазва).

След обнародването му, БСП продължава да плаща само режийните разходи на сградата, както повелява законът.

2. В разрез с него и най-вече без да сме уведомени, за да можем да защитим правата си, Областният управител на София начислява със задна дата недължими суми за наем и с молба от 21.05.21 г. завежда дело №5646 в СРС.

3. Отново без да сме уведомени и зад гърба ни областният управител се снабдява с изпълнителен лист за сумата от над 200 000 лева.

4. За тези действия на областния управител сме информирани от заместник областния управител г-н Софрониев, които веднага след това беше уволнен без мотиви.

5. Веднага след като разбрахме, с писмо изх. №БСП-901 от 16.09.2021 г. сме информирали областния управител за нашата позиция, приложили сме необходимите документи, доказващи, че не дължим тези суми. До днес нямаме отговор.

При тези факти, за нас остава единствената възможност да си защитим правата по съдебен ред, категорични са социалистите. 

"Подобни кадрови назначения като това на областния управител на София, който не уважава законите на страната, хвърлят сянка върху заявеното от служебния кабинет намерение за прозрачност и законност в решенията и действията му. Те злепоставят правителството и президентската институция", се казва в позицията на БСП.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 2 години
Дайте им сградата на БСП , тя си е тяхна, те са я строили! И как може да нарушавате закон , след като централите на партиите са за безплатно ползване по закон, означава, че вие сте нарушили закона и БСП са прави! Върнете незабавно и служителя , който също сте отстранили от работа незаконно! Сигнализирай за неуместен коментар