Нинова застана зад Радев и обяви: Не може да се състави правителство без БСП

Лидерът на социалистите не изключва подкрепа за новата формация на Петков и Василев

29.09.2021 | 12:28 Редактор: Жаклина Иванова

Коалиция "БСП за България" се регистрира в ЦИК за предстоящите избори, внасяйки точно 9500 подписа.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова поясни, че се регистрират и за президентските, и за парламентарните избори, но подчерта категорично, че партията ще подкрепи президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова.

От БСП изразиха надежда, че ще бъде съставен редовен кабинет след изборите, като социалистите са готови на диалогичност. Корнелия Нинова не изключва и подкрепа за новата политическа формация на доскорошните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

"Разбира се, целта е за победа. Но има и втора по-сериозна след това – да съставим стабилно правителство и редовен кабинет, който да се заеме с проблемите, които в момента ни заливат отвсякъде. Сигурни сме, че и в следващия парламент правителство без БСП не може да бъде съставено. Не можем и след тези избори отново да изпратим хората на нови избори. Тази отговорност е сериозна и за нас най-важно е да обявят програмата си, за да знаем своето отношение към тях, да определим своето отношение. Виждам, че някои други колеги тръгнаха на сляпо да заявяват подкрепа. Ние бихме искали да видим политики и ако те съвпадат с нашите, разбира се, сме готови за диалог с тях", коментира Нинова, цитирана от БНР.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години