БСП вероятно ще подкрепи кандидатурата на Румен Радев за президент

При регистрацията за предстоящия вот ГЕРБ-СДС не обявиха кандидат-президентската си двойка

26.09.2021 | 19:06 Редактор: Юлия Христова

БСП вероятно ще подкрепи кандидатурата на Румен Радев за президент. От партията съобщиха, че трима техни представители влизат в Инициативния комитет за издигането му. А ГЕРБ внесе документи за участие на изборите, но до последно ще пази в тайна името на кандидата си за "Дондуков" 2. Участие за двата вота заявиха и от партията на Веселин Марешки-ВОЛЯ. 

При регистрацията за предстоящия вот ГЕРБ-СДС не обявиха кандидат-президентската си двойка, причината, номинациите във структурите не са обобщени. 

"Имената не са единственото важно нещо, трябва да говорим за изборния процес и защо се стигна дотук. Въпреки опасенията, че мачът е свирен както вече много пъти се употреби, публиката ясно може да различи по-добрите играчи", каза Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС. 

Кандидат-президентът се пазел в тайна и за да не се стига до репресии и спекулации срещу него.  

"Само се чу в многото прогнози, които медиите правят за проф. Балтов и вие видяхте какво му сътворяват всеки ден. И нека ме извинят уважаемите медии, но ние до последния ден ние няма да излъчим кандидат колкото и да питат. Репресии, затова сега искат да докопат кандидата за президент , за да се разправят с него, преди още да влезе и да има имунитет, това е зора", подчерта лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

А ден преди инициативен комитет да издигне официално кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент, стана ясно, че трима от БСП влизат в него. Това съобщиха официално от партията, без да уточнят означава ли това, че БСП няма да има самостоятелен кандидат. А от партия ВОЛЯ също се регистрираха за участие и за президентските и парламентарните избори. Те обаче не обявиха имената на кандидат-президентската си двойка.

"Ще издигнем наш кандидат президентска двойка. Верни на себе си и по отношение за кандидат президентска двойка ще заложим на хора, които са успели в обществото, доказали качествата си", каза Пламен Христов от ВОЛЯ.

За парламентарния вота ВОЛЯ ще се явят самостоятелно.  

"Всички видяха, че в коалиция ние не успяхме да постигнем по-добър резултат отколкото сами. Така че смятам, че сега, когато се явяваме сами със собствени сили и идеи, които нашите симпатизанти познават, мисля че ще имаме по-добър успех", допълни той.

От ВОЛЯ не коментираха и евентуални партньори за коалиция в парламента. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
БСП ще подкрепи...
преди 2 години