Антиваксъри нападнаха медици във Варна. Кацаров: Виновните - пред съда!

"Имунизацията в България е доброволна и всеки сам решава дали да си постави ваксина или не", заяви той

20.09.2021 | 11:05 Редактор: Искра Ангелова
Антиваксъри нападнаха медици във Варна. Кацаров: Виновните - пред съда!

В неделя във Варна група антиваксъри са нападнали медицинския екип на мобилен пункт за ваксинация. Медиците от 1-во ДКЦ са били принудени да прекратят ваксинацията. Ние няма да допуснем нашите медици да бъдат обиждани, обругавани и унижавани за това, че вършат съвестно работата си и спасяват човешки животи. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, съобщиха от пресцентъра на Министерството.

"Ваксините са най-ефективното средство за избягване на тежко протичане и смърт от Ковид-19. Ваксинацията срещу Ковид-19 в България е доброволна и всеки сам решава дали да си постави ваксина или не. Не принуждаваме никого, но няма да позволим на организирани групи антиваксъри да пречат на желаещите да се имунизират. Няма да им позволим, заради самите тях. В същото време, когато антиваксърите нападнаха нашите медици, близо 5000 души се намират в болниците, а 390 берат душа в интензивните отделения с тежка форма на Ковид-19. Повече от 95% от тях са неваксинирани. Когато утре същите антиеваксъри развият тежки симптоми на Ковид-19, ще искат от нашите медици, които вчера обругаха, да им осигурят най-доброто лечение. Няма обаче да можем да им го осигурим, ако ни пречат и не се спазват предписаните от експертите мерки", категоричен е министър Кацаров.

"Министерството на здравеопазването осъжда категорично незаконните действия на антиваксърите. Като министър на здравеопазването настоявам прокуратурата да разследва случая и, ако се установят данни за извършено престъпление, виновните лица да бъдат изправени пред съда", подчерта той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Кой си ти, че да съдиш бе, Стойчо!? Стойчо Кацаров да отговаря пред съда за дезинформация, всяване на разкол, реч на омразата, всяване на паника, престъпления срещу народа си и срещу човечеството! Стойчо - позор, оставка и затвор! Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Ми така си е- не трябва да е задължителна ваксината Сигнализирай за неуместен коментар