ДБ очаква да е втора политическа сила след изборите на 14 ноември

Дясното няма да се разцепи, каза Стоян Михалев

15.09.2021 | 21:41 Редактор: Юлия Христова

Кой носи персонална отговорност за поредните предсрочни парламентарни избори? 

Заявката на ИТН относно създаването на кабинет автоматично рефлектира върху тях. Избирателите са тези, които дават оценките. Промяната на средата не минава през това да обиждаш останалите участници в процеса. Това каза за "Денят ON AIR" депутатът от "Демократична България" Стоян Михалев.

Според него мандатът, връчен на ИТН, е сравним с "котка в чувал".

"Нямаме никакви страхове и търсим съмишленици. За да се постигне реформиране, трябват съмишленици. Не играем на някакви къси отсечки, ако може нещо да се чопне оттук или оттам", допълни той за Bulgaria ON AIR.

От думите му стана ясно още, че дясното няма да се разцепи.

"Избирателите оценяват поведението ни и резултатите ни се подобряват. На вторите избори взехме почти 13%. Самите социолози сега казват, че вероятно ще сме втора политическа сила. За мен е важно дали ще сме съмишленици по важните теми. Години наред сме говорили по тези като съдебна реформа, здравеопазване и е важно всички заедно да решаваме съдбата на България", допълни събеседникът.

Според него в ГЕРБ се вижда интересчийство.

"В тази партия има централизирано спускане на задачи. Тя е лидерска партия, но не мисля, че ще има още дълго безропотно следване", коментира още народният представител.

Михалев е на мнение, че парламентарните избори са по-важни от президентските, защото България е парламентарна република.

"Ако имаме истинска парламентарна република, ролята на президента няма да има толкова голяма тежест. В дясното демократично пространство сами вземаме решенията си", подчерта той.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК