Оценка на депутатите: Как партиите видяха работата на парламента?

В последния ден парламентарните групи излязоха с декларации

15.09.2021 | 18:32 Редактор: Жаклина Иванова

В последния си работен ден парламентарните групи излязоха с декларации.

"Това е един лицемерен парламент, който стана ясен пред всички. Едно се говори в коларите, друго се говори на консултациите и съвсем различно - пред медиите. Надявам се следващият парламент да бъде по-малко лицемерен и на така наречените "партии на промяната" да им дойде умът и да изпълним това, което казваме пред хората", посочи председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Големият грах на 46-ото НС е, че не се намери разум и отговорност да се направи тази промяна. 46-ото НС трябва да е урок. Дано днес, на 15 септември, сме добри ученици и да сме го научили", посочи председателят на ПГ на БСП Корнелия Нинова.

"Изтече срокът на годност на това НС. Госпожо Зайкова, Вие се оказахте лоша орисница за 45-ия парламент и за 46-ия. Докато партиите на протеста се радвахте, че служебното правителство изчегъртва ГЕРБ, не разбрахте, че вече е започнало да изчегърта и вас. Предстои обаче да го разберете", каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Днешният ден ще е толкова последен на този парламент, колкото и първи на следващия парламент. Какво ще успеем да осмислим от това, което успяхме да направим и да не направим днес, ще бъде важно не просто, за да затворим тази страница, а и за това как ще отворим следващата", изтъкна председателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"За краткия живот на 46-ия парламент ще се съди по неговите резултати. Само 26 заседания. Нека да отбележим, че за 26 парламентарни заседания този парламент направи повече, отколкото беше свършено по времето на управлението на ГЕРБ в кабинетите на Борисов", заяви председателят на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме" Мая Манолова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК