Нинова: 46-ото НС започна по грешен начин, не се намери разум за промяна

"Началото беше сбъркано, защото сложихме разделителни линии - партии на статуквото и нови", посочи лидерът на БСП

15.09.2021 | 16:52 Редактор: Жаклина Иванова
Нинова: 46-ото НС започна по грешен начин, не се намери разум за промяна

"Големият грях на 46-ото Народно събрание е, че не се намери разум за промяна", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група. Тя е на мнение, че този парламент е урок.

"Дано да сме добри ученици и да сме го научили", допълни Нинова.

"Има сериозни причини да стигнем дотук. 46-ото Народно събрание започна по грешен начин. Началото беше сбъркано, защото сложихме разделителни линии - партии на статуквото и нови. Без да отчитате, че това да си в парламента не значи, че си част от модела на ГЕРБ. Ние бяхме в парламента и се борихме. Ако следваме вашата логика, вие вече два парламента участвате, значи вече сте статукво. Липсваше разум да се състави мнозинство", коментира лидерът на БСП, обръщайки се към протестните партии, пише dnes.bg.

"Липсата на разум е втората причина да се стигне дотук. Стигна се дотам спечелилата партия да се обявява за опозиция. На кого? На себе си. Интересите на "Аз"-а взеха връх над интересите на държавата. Стигна се до лични обиди с оценки. Ние не влязохме в скрити разговори. Бяхме разумни с цел да се направи трайно мнозинство за промяна", уточни още Нинова и пожела на останалите политически формации "смислена кампания" за предстоящите поредни предсрочни парламентарни избори.

В заключение лидерът на партията обеща БСП да работи за решения, носещи стабилност.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК