Нинова: Положихме максимални усилия, но партиите на протеста ни отказаха

Безсмислено е да продължават тези усилия

02.09.2021 | 18:00 Редактор: Тодор Петров

Положихме максимални усилия за формиране на редовен кабинет, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг след заседанието на Националния съвет на партията.

Със 108 гласа "за", 6 "против" и 8 "въздържали се" Националният съвет на БСП реши на 7 септември, вторник, мандатът да бъде върнат нереализиран.

"Положихме максимални усилия за постигане на мнозинство и за формиране на редовен кабинет и работещ парламент. Знаете резултата от нашите разговори - трите т. нар. партии на протеста ни отказаха. Смятаме, че е безсмислено да се продължават тези усилия", обясни Нинова.

"Доволни сме поне от факта, че днес се прие нашето предложение  да започне с ускорени срокове актуализацията на бюджета. Във вторник ще бъде приет бюджетът на ДОО и на Здравната каса и ще се продължи най-вероятно с големия бюджет в сряда. Президентът може да задържи с няколко дни разпускането на парламента, за да бъде окончателно приет бюджетът", каза още лидерът на социалистите.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
Това в дъното.
преди 2 години
Цял свят ни се подиграв. Те и затова ни ***. Мутри, крадци и хора с долни страсти са в парламента. Всички вие политици не се интересувате за народ и държава. Единственото, е колко ще са ви заплатите.вие не ги задлужавате Сигнализирай за неуместен коментар