46-ият парламент: Приетите законопроекти и предадените преговори

"Няма да подкрепим кабинет, който да бъде параван на сянката на ГЕРБ и на ДПС", посочи Мая Манолова

15.09.2021 | 17:59 Редактор: Жаклина Иванова

Какви бяха изминалите два месеца за депутатите?

"В следващите 14 дни, ако всички предварително заявени декларации са верни, би трябвало да има правителство. Основните посоки на "Има такъв народ" и на "Демократична България" са едни и същи. Ние нямаме разминавания в основната си цел - разграждане на този отвратителен гербаджийски модел", коментира председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

"Не можем просто да гласуваме за някакви зайци, извадени от цилиндър, които са поставени, и се казва - или гласувайте, или отиваме на избори", посочи съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Винаги сме казвали, че партиите на протеста са наши партньори", заяви Пламен Николов.

"Няма да подкрепим кабинет, който да бъде параван на сянката на ГЕРБ и на ДПС", уточни председателят на парламентарната група на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова.

"Предлагаме, вторият мандат да се смята за нереализиран", каза депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов.

"Парламентаризмът направо загреба дъното", посочи Манолова.

"Позволяват да извадим 1 млн. пенсионери от бедност, позволяват да сме напълно обезпечени в здравната криза - с всички здравни работници, медикаменти и всичко необходимо, пълна подкрепа за бизнеса", подчерта служебният финансов министър Асен Василев.

"Това, което се случва в българския парламент, е поредното дъно", смята председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова.

"Трябва да се работи яко, последователно. Надявам се на следващия парламент вече да му дойде акълът в главата и да си спомнят всички в какво да се клели", изтъкна Мика Зайкова от ИТН.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК